Amsterdam, een geschiedenis - Knegtmans, Peter Jan

Artikelnummer: 49333
Vorige Artikel 17 van 64 Volgende
€ 30,00 (inclusief 9% BTW)

Boekinfo:

Na de uiterst succesvolle vierdelige Geschiedenis van Amsterdam verschijnt nu Amsterdam. Een geschiedenis: een rijk geïllustreerd boek over een onbeduidend vissersplaatsje dat uitgroeide tot een wereldstad. 
Amsterdam geldt al eeuwenlang als een van de mooiste steden ter wereld. Bezoekers die in de zeventiende en achttiende eeuw vanaf de Zuiderzee de stad naderden, werden geïmponeerd door haar omvang en door het woud van scheepsmasten in de haven. Ook de karakteristieke grachten zijn al eeuwen het doel van kunstenaars en toeristen – waarbij ze destijds wel de stank van het grachtenwater voor lief moesten nemen. Tegenwoordig is Amsterdam behalve een toeristische trekpleister een internationaal financieel dienstencentrum.
In Amsterdam. Een geschiedenis beschrijft Peter Jan Knegtmans de perioden die Amsterdam heeft doorgemaakt: van neergang en bloei, van stagnatie en groei, en van opstand en harmonie. De wording van een hoofdstad zonder regeringscentrum, die desondanks het middelpunt van Nederland is. 
Over de auteur(s):
Peter Jan Knegtmans is als historicus verbonden aan het departement Geschiedenis, archeologie en regiostudies van de Universiteit van Amsterdam

Conditie:

Goed

ISBN:

9789461052896 

Auteur:

Knegtmans, Peter Jan

Uitgever:

Sun

Omschrijving:

Goed. 2011. 440pp. Pakketpost hardcover. prima boek. Boek past niet door de brievenbus

© 2013 - 2019 De Gouden Omslag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel