Pelgrimage naar het laatste veld van de vrijheid - Barnard, Marcel e.a

Artikelnummer: 81322
Vorige Artikel 58 van 333 Volgende
€ 7,50 (inclusief 9% btw)

Boekinfo:

Pelgrimage naar het laatste veld van de vrijheid - een boek herlezen en een thema overdacht

Pelgrimage naar het laatste veld der vrijheid is een bundeling van culturele, theologische en praktische perspectieven op het thema pelgrimage. Aanleiding voor een veelzijdige benadering is herlezing van C.W. Mönnichs literaire en theologische werk Pelgrimage. Ontmoetingen met de cultuur uit 1953.
De lutherse theoloog Mönnich maakte begin jaren vijftig van de vorige eeuw een cultuurreis door Frankrijk. Door in zijn boek deze reis te betitelen als 'pelgrimage', nam hij een voorschot op onze tijd. Hij bracht een oud ritueel binnen het bereik van de moderniteit. Onvermijdelijk riep dit de vraag naar de betekenis van het christendom in alle scherpte aan de oppervlakte. Kunnen christelijke thema's van betekenis zijn in een geseculariseerde context? En hoe ziet dat er in de praktijk uit? Het zijn vragen die naar aanleiding van actuele perspectieven op pelgrimage nog altijd het overwegen waard zijn.
Dit boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel is gewijd aan een herlezing van Mönnichs Pelgrimage, het tweede deel overweegt het thema dat Mönnich ter sprake brengt vanuit verschillende perspectieven: bijbeltheologisch, luthers theologisch en (laat-)modern cultureel. Het derde deel bevat notities van een moderne gelovige pelgrim naar Santiago de Compostela.

Conditie:

Goed

ISBN:

9789055736645 

Auteur:

Barnard, Marcel e.a

Uitgever:

Damon

Omschrijving:

Goed. 2005. 109pp. 150 gram briefpost, paperback, prima boekje, kaft lift iets op

© 2013 - 2020 De Gouden Omslag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel