Constructieve counseling? - Riemslagh, Marina

Artikelnummer: 83464
Vorige Artikel 9 van 358 Volgende
€ 10,00 (inclusief 9% btw)

Boekinfo:

Constructieve counseling? - Destructief recht in professionele gespreksvoering 

Hulpverleners handelen, net zoals 'gewone mensen', nu en dan inadequaat. Dan gedragen ze zich niet meer constructief, maar wordt de gesprekspartner inhoudelijk beperkt in zijn/haar zelfontdekking en zinzoeken. Opeens worden andere gespreksvaardigheden getoond dan de professioneel getrainde. De positie van de hulpverlener ten aanzien van de gesprekspartner is niet behulpzaam meer voor de gesprekspartner. De open attitude van de hulpverlener slibt dicht tot een defensieve houding.
In dit boek wordt geschetst hoe en waarom een aangenaam en ethisch correct hulpverlenend gesprek ontaardt in een gesprek waarin de gelijkwaardigheid zoek is. De oorzaak van deze omslag van een open naar een verdedigende houding is te vinden in wat Nagy 'destructief recht' noemt. Aan de hand van fragmenten van opgenomen gesprekken wordt getoond hoe en waarom wij mensen ons op sommige momenten destructief gedragen.
Bijzonder aan dit boek is de geschetste uitweg uit de machtsdynamiek die kenmerkend is voor destructief recht. Nieuwe vormen van begeleiding met impact op het onderbewuste zijn in staat om de storende 'blinde vlekken', van waaruit hulpverleners defensief handelen, defi nitief te ontkrachten. In bondige en heldere taal, en met levensechte voorbeelden, werpt dit boek licht op het moment waarop hulpverleners op het punt komen waar ze zelf hulp nodig hebben

Conditie:

Goed

ISBN:

9789033488276 

Auteur:

Riemslagh, Marina

Uitgever:

Acco

Omschrijving:

Goed. 2012. 227pp. 470 gram paperback, prima boek en past door de brievenbus 

© 2013 - 2020 De Gouden Omslag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel