Gouda. De Nederlandse Monumenten van geschiedenis en kunst.

Artikelnummer: 83739
Vorige Artikel 9 van 60 Volgende
€ 20,00 (inclusief 9% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Boekinfo:

Gouda werd in de middeleeuwen gebouwd en was aan het einde ervan voltooid. Daarom ligt de nadruk van dit boek op de middeleeuwen. De singels omsluiten de binnenstand al sinds het midden van de veertiende eeuw en ook het stratenplan is nog grotendeels middeleeuws. Wat was de context van de middeleeuwse gebouwen? In welke opzichten zijn economische en culturele processen bepalend geweest voor de transformatie van de gebouwde stad? En wat was daarbij de invloed van stads- en landsheren, stedelijke magistraten, verenigingen en particulieren?

Het tweede deel van Gouda behandelt de zeventiende en achttiende eeuw. Aan bod komen onderwerpen als bijzondere hofjes, woonhuizen, Katholieke schuilkerken en Gouda in de republiek. Het derde en laatste deel van dit boek gaat over Gouda in de negentiende en twintigste eeuw. In dit deel is ook een hoofdstuk over de woonhuizen uit deze periode opgenomen en uiteraard komt de modernisering van Gouda en de expansie van handel en industrie aan de orde.

Dit nieuwe boek over Gouda werpt een nieuw licht op de ontwikkeling van de stad. De duidelijke teksten, de prachtige foto's, plattegronden en historisch kaartmateriaal - deels in kleur - geven een helder beeld van het rijke heden en verleden van de stad. Niet eerder werden de monumenten van deze karakteristieke stad zo helder en informatief in kaart gebracht. Gouda is een feest van herkenning en een onmisbare bron van informatie voor alle inwoners van de stad en voor allen die Gouda in het hart hebben gesloten.

Conditie:

Goed 

ISBN:

9789040095153 

Auteur:

Denslagen, Wim

Uitgever:

Waanders

Omschrijving:

2001. 511p. dik boek. hardcover. keurig boek., past niet door de bus

© 2013 - 2021 De Gouden Omslag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel