Het gaat nooit over - Hoek van Kooten, Alie

Artikelnummer: 84550
Vorige Artikel 6 van 13 Volgende
€ 7,50 (inclusief 9% btw)

Boekinfo:

Het gaat nooit over - over de verwerking van ongewenste kinderloosheid

Ach, kinderen opvoeden is ook niet alles'; 'Wees maar blij met zoveel vrijheid';'Je houdt tenminste een hoop geld over...' De reacties op ongewenste kinderloosheid kunnen (onbedoeld) schrijnend zijn. Ze vormen vaak een zware belasting voor kinderloze echtparen, die toch al worstelen met een verborgen en onbegrepen gemis. Hun diepe wens om kinderen te krijgen blijft onvervuld. Gebrek aan openheid vergroot het probleem, zowel tussen echtgenoten als in de relatie met de omgeving. Vaak ontstaat er een impasse: echtparen praten er zelf niet over omdat er niet naar wordt gevraagd en er wordt niet naar gevraagd omdat echtparen er niet over praten.
Het gaat nooit over gaat over de verwerking van ongewenste kinderloosheid. Hoe ga je om met een probleem dat zo'n grote rol in je leven speelt, en telkens weer-op onverwachte momententerugkomt? Diverse echtparen vertellen op persoonlijke wijze hoe zij kinderloosheid ervaren. Hun verhalen zijn uit het hart gegrepen. Vanuit zowel psychologische als medische invalshoek wordt de problematiek gedetailleerd in kaart gebracht. Ook pastorale zorg (en onzorgvuldigheid) krijgt een plaats in het boek.
Het gaat nooit over benadrukt dat communicatie onmisbaar is in een goede verwerking van kinderloosheid. De auteurs willen vanuit hun deskundigheid en hun ervaring hettaboe rond kinderloosheid doorbreken en bereiken dat er rond dit onderwerp een sfeer ontstaat van openheid, begrip en onderlinge verbondenheid.

Conditie:

Goed

ISBN:

9789023909774

Auteur:

Hoek van Kooten, Alie

Uitgever:

Boekencentrum

Omschrijving:

Goed. 2006. 127pp. 200 gram paperback, goed boekje en past door de bus

© 2013 - 2021 De Gouden Omslag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel