Een kleine geschiedenis van het Byzantijnse rijk - Hein van Dolen

Artikelnummer: 88081
Artikel 1 van 56 Volgende
€ 25,00 (inclusief btw)

Boekinfo:

Het Byzantijnse rijk heeft meer dan elf eeuwen bestaan, van 330 tot 1453. Tot een halve eeuw geleden beweerden geleerden onterecht dat Byzantium of Constantinopel de minderwaardigste vorm van beschaving heeft voortgebracht. In werkelijkheid hebben de Byzantijnen echter een rijke historie gekend met veel pieken en dalen.
In Een kleine geschiedenis van het Byzantijnse rijk wordt duidelijk dat een groot deel van de bevolking geletterd was en enkele keizers befaamde geleerden waren. De kunst nam een zeer hoge vlucht en de literatuur werd naarstig beoefend.
Daar staat tegenover dat de keizers en de bevolking vaak in een bloeddorstige strijd om het geloof verwikkeld waren. Het is een wonder dat de stad het ondanks al die bedreigingen nog zo veel eeuwen heeft uitgehouden, totdat sultan Mehmed de Tweede Constantinopel in 1453 omdoopte tot Istanbul.
Hein L. van Dolen is classicus, vertaler en publicist. Hij vertaalde de blijspelen van Aristophanes, het volledige werk van Herodotus en een groot aantal filosofische en retorische teksten. Hij schreef onder meer Romeinse sagen en verhalen in een notendop en Een kleine geschiedenis van de Griekse mythen.

Conditie:

Goed

EAN:

9789035138230

Auteur:

Dolen, Hein van

Uitgever:

Bert Bakker

Omschrijving:

Goed. 2012. 153pp. paperback, keurig boekje, past door de bus

© 2013 - 2021 De Gouden Omslag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel