Exodus en Exil - Kleine bijbelse theologie deel 1

Artikelnummer: 91637
Vorige Artikel 13 van 309 Volgende
€ 17,50 (inclusief btw)

Boekinfo:

Hoe doceer je het vak Bijbelse Theologie? Hoe breng je structuur aan in de verschillende theologieën van de Bijbel. In deze bijbelstheologische studie wijst Deurloo iets thematisch aan dat tegelijk samenhang zien binnen de verzameling van de bijbelse boeken. Zo vraagt hij zich af of de Hebreeuwse Bijbel een zogenaamd midden heeft, een centraal thema. De veelgehoorde stelling dat JHWH de God vin Israël is en Israël liet volk van JHWH is niet genuanceerd genoeg en bevat te weinig profiel. Deurloo stelt daarentegen dat de Tora draait om de uittocht en de Profeten om de ballingschap. Vanuit dit centrale thema is het niet alleen mogelijk om meer zicht te krijgen op liet geheel van de Hebreeuwse Bijbel, maar ook om de nieuwtestamentische geschriften echt te laten klinken.
In deze kleine Bijbelse Theologie komt een aantal kernmomenten aan bod, zoals 'Uittocht en ommekeer', 'Wet en profeten', 'De Godsnaam', 'De gave van Tora en land', en wordt er stilgestaan bij de betekenis van de uittocht en de ballingschap voor de hedendaagse theologie en prediking.
Exodus en exiI is een boeiende leeswijzer die de lezer behulpzaam zal kunnen zijn bij het begrijpen en plaatsen van bijbelse samenhangen.

Conditie:

Goed

EAN:

9789043507806 

Auteur:

Deurloo, Karel

Uitgever:

Kok

Omschrijving:

Goed. 2003. 143pp. 370 gram. hardcover. prima boek, past door de bus

© 2013 - 2022 De Gouden Omslag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel