Religie, geweld, verzoening - Fred van Iersel

Artikelnummer: 48833
Vorige Artikel 100 van 321 Volgende
€ 5,00 (inclusief 9% BTW)

Boekinfo:

De internationale verhoudingen zijn de laatste jaren ongekend snel gewijzigd. Nieuwe conflicten en brandhaarden overal ter wereld nopen de kerken verder na te denken over vrede en gerechtigheid. Verschillende vragen moeten worden gesteld. Hoe kunnen godsdiensten en kerken bijdragen tot het verzoenen van vijanden? Hoe moet het gevaar van een door religie sterk beïnvloed nationalisme het hoofd worden geboden? Welke positie nemen de kerken in het publieke debat over vrede en veiligheid überhaupt (nog) in?

Gerenommeerde theologen buigen zich over de rot van de kerk en religie in een drastisch veranderende wereldsamenleving, en belichten het vredesvraagstuk vanuit verschillende invalshoeken. In dat verband onderstrepen zij gezamenlijk het belang van een duidelijk kerkelijk spreken over vrede en gerechtigheid.

Dit boek is het resultaat van de conferentie over vrede en veiligheid die in september 1995 aan de Theologische Faculteit Tilburg plaatsvond. Bij deze gelegenheid bood de katholieke vredesbeweging Pax Christi de Nederlandse bisschoppen een adviesnota aan die als basis dient voor een nieuwe bisschoppelijke brief over vrede en gerechtigheid in de loop van 1996

Conditie:

Goed

Uitgever:

Gooi en Sticht

Auteur

Iersel, Fred van

ISBN

9030408464

Omschrijving:

Goed. 1996. 224pp.370 gram paperback. briefpost. prima boek

© 2013 - 2019 De Gouden Omslag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel